Een like op Facebook kan al ernstig genoeg zijn

Een nieuwe uitspraak door de arbeidsrechtbank van Luik, maakt zelfs een Facebook like ernstig genoeg om een ontslag om dringende reden te rechtvaardigen.

We weten al langer dat je geen scheldtirades moet voeren over je werkgever op sociale media. Steeds vaker lijdt dit tot ontslag. Het virale karakter maakt dat er vaak niet langer meer verwacht kan worden dat wat je online zegt, in private sfeer blijft. Maar een pagina liken is een grijze zone. Althans, dat vond een werknemer die ontslagen werd om dringende reden voor het liken van een antisemitische pagina op Facebook. Zo argumenteerde hij dat een like niet automatisch inhoudt dat hij die mening volledig onderschrijft, laat staan actief verspreid. De arbeidsrechtbank volgde dat standpunt niet.

Wel waren er in de maanden ervoor al verschillende waarschuwingen geweest omtrent posts met een antisemitisch karakter. Dit was natuurlijk een verzwarende factor in de beoordeling. En het was een werknemer van een VZW, en dergelijke activiteit schaadt het imago van de VZW. 

Dit benadrukt nog maar eens het belang om steeds bewust te zijn van de impact die sociale media kan hebben, en hoe bewust je er mee moet omspringen. Het wordt steeds gemakkelijker gemaakt om posts, tweets,... te liken, te delen of te retweeten. En de nieuwe uitspraak zou dus kunnen betekenen dat je niet zelf de eerste steen moet hebben gegooid, maar het voldoende is om de geworpen steen te liken.

 

Bron: De Tijd