Telewerk terug verplicht!

Telewerk/Thuiswerk terug gedeeltelijk verplicht!

Om besmettingen op de werkvloer en op het openbaar vervoer tegen te gaan, schakelen de regeringen opnieuw over op verplicht telewerk, tenzij dat onmogelijk is door de aard van de job.

Het wordt wel maar "deels" thuiswerken. Tot 12 december mogen werknemers toch nog één dag naar kantoor komen (en dus vier dagen telewerken), vanaf 13 december wordt dat opgetrokken naar maximaal twee terugkeerdagen per week (en dus drie dagen telewerken).


Volgens Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) hebben werkgevers door corona intussen ervaring met verplicht telewerk: “Er is afgesproken dat de tool om te registreren wie wel en wie niet telewerkt eenvoudig is, en dat het niet te veel papierwerk vergt.  Voor wie zich niet aan de regels houdt, is sluiting van het bedrijf de ultieme sanctie.”

(bron VRT nieuws)


Structureel telewerk is telewerk dat op regelmatige basis en dus niet af en toe wordt toegepast. Een regelmatige basis houdt in dat er een wederkerend patroon is, bijvoorbeeld altijd dezelfde dag van de week. Voor dit type telewerk is een uitgebreide regeling voorzien in cao 85.

 

MEER INFO?
Tel: 0476.48.35.33
Mail: peter@stroobants-legal.be