Vandaag is het online startersdag van Unizo

Het is vandaag Online Startersdag. Ook voor mensen die in between jobs zijn of nadenken over hun ontslag, kunnen van de gelegenheid gebruik maken om op http://www.onlinestartersdag.be/ hun vragen te stellen over het opstarten van hun eigen onderneming. En er is meer...

Chatten/Skypen

Vandaag is de uitgelezen kans om te chatten met een exper over de start van een onderneming. Op de website kies je op voorhand je specifieke domein waarrond vragen gesteld kunnen worden. Dit zijn meestal mensen actief in dat domein. Zo werd ook Stroobants Buelens advocaten gevraagd om de chat te ondersteunen wat het juridische luik betreft.

Webinars & video's

Wie wat visueler is ingesteld of gewoon wat algemene informatie wenst, kan ook steeds terecht op het onderdeel dat Webinars en video's voorziet. Dit gaat niet enkel over praktische zaken zoals leningen, welke vennootschapsvorm enzovoort, maar ook zaken als Social media marketing, Prospecteren, Freelancing,...

Zeer sterke groei dit jaar

Uitgerekend vandaag staat er in De Standaard eveneens dat het aantal ondernemers sterk gestegen is dit jaar, bijna 9 procent. Het artikel schrijft verder dat voral de vrije beroepen (zoals advocaten) en leveringsdiensten hebben bijgedragen aan die groei. Wel moeten we deze cijfers met een korrel zout nemen. Niet enkel zijn er ook een heleboe ondernemingen failliet gegaan, maar bovendien is de groei nog niet op het niveau dat er voor de crisis was. Unizo haalt daarvoor redenen aan zoal de belastingsdruk, financiering en de administratieve overdaad die komt kijken bij het opstarten en runnen van een onderneming.

Wist u dat...

Wist u dat Kobalt Legal, een van de kantoren achter ontslagadvies, ook gespecialliseerd is in ondernemingsrecht? Vanuit die 2 specialisaties kunnen we mensen bijstaan om zowel het ontslag op een correcte en efficiënte manier af te ronden, als begeleiden in het opstarten van een eigen onderneming als dit tot de ambitie behoort. Bovendien is advocate Vicky Buelens erkend KMO adviseur door UNIZO.