Danone schrapt 900 kaderfuncties!

Danone schrapt 900 banen bij de managers en de administratie. Dat komt neer op een daling van 10 procent van de kaderfuncties!

Het plan wordt vandaag normaal gezien voorgesteld aan de syndicale organisaties. Het zal zich richten op "de interne mobiliteit en vrijwillige vertrekken", aldus de directie van Danone.


Het banenverlies kadert in het besparingsplan dat in december 2012 werd voorgesteld en dat voor een besparing van 200 miljoen euro moet zorgen.
In december 2010 werd Danone België nog gelauwerd om zijn voorbeeldfunctie op het vlak van gelijkheid tussen mannen en vrouwen op managementniveau. 51 procent van de kaderleden bij Danone België zijn vrouwen, in het hogere kader is dat zelfs 65 procent. In het directiecomité is 30 procent vrouw.


Danone heeft in België twee vestigingen: de hoofdzetel in Brussel en een fabriek in Rotselaar. Het is nog niet bekend hoeveel banen er in ons land geschrapt zullen worden.


Vrijwillig of niet, ontslag is een drama. Daarom geloven we in een goed gesprek en een aanpak op maat. Bel ons op de ontslaglijn 03 232 20 84