Ontslagadvies.be lanceert haar eigen ontslagcalculator

Al een tijdje staat de berekeningsmodule online op onze kantoorwebsite. Maar we hebben er nu voor gezorgd dat je ontslagadvies.be niet moet verlaten om je opzegtermijn te berekenen!

De berekeningsmodule is een tool die vooral dient als indicatie. Veel van de informatie hangt namelijk af van de informatie die werd ingevoerd, en in sommige gevallen is dit niet altijd correct. Dit kan gaan van de startdatum (bijvoorbeeld bij verschillende aaneensluitende contracten of bij een overname), of het loon (bij variabele lonen is het niet altijd in één oogwenk te zien wat het bruto jaarloon is), of bijvoorbeeld het paritair commité.

De berekeningsmodule is echter een essentiële tool voor de rechtzoekende die wil weten of het sop de kolen waard is bij verdere stappen. Los van het morele belang zijn wij er van overtuigd dat een zaak meer moet opleveren dan het zou kosten. Wanneer de berekeningsmodule aangeeft dat het over 6 maanden of meer loon gaat, dan kan je er van uit gaan dat het belang groot genoeg is om een afspraak in te plannen en de slaagkansen te bekijken.

En natuurlijk is het ook een handige tool voor iedereen die een carrièreswitch plant en wil weten hoe lang de opzegging zou zijn.